top of page
Skribentens bildLeslie Jensen

Behåll sommarkänslan och hitta din inre lugn – även efter semestern

Uppdaterat: 20 aug.

Sommaren kan kännas som en underbar andningspaus där vi slappnar av, släpper på stressen och verkligen får känna solen värma våra sinnen. Men när semestern tar slut och vardagen åter tar vid kan det vara svårt att hålla kvar vid den där härliga sommarkänslan – särskilt om du befinner dig i klimakteriet. Kroppen genomgår förändringar som kan göra livet lite mer utmanande, och det är lätt att känna sig överväldigad av vardagens krav. Men det behöver inte vara så. Här är några sätt att behålla lugnet och sommarkänslan även när hösten närmar sig. 

1. Skapa Små Vardagsritualer 

Efter semestern är det lätt att falla tillbaka i gamla rutiner, men varför inte ta med dig lite av semesterns avslappning in i din vardag? Skapa små ritualer som påminner dig om sommarens lugn – en morgonpromenad i naturen, några minuter av mindfulness eller en kopp te i kvällssolen. Små stunder av stillhet kan göra stor skillnad. 

 

2. Lyssna på Din Kropp 

Klimakteriet innebär att kroppen förändras, och det är viktigare än någonsin att lyssna på vad den behöver. Kanske är det mer vila, kanske är det regelbunden motion eller en kost som stöttar dig i denna period av livet. Genom att ta hand om din kropp med kärlek och respekt kan du uppleva mer balans och lugn. 

 

3. Ta Med Sommaren Inomhus 

När det börjar bli kallare ute kan du ändå hålla kvar vid sommarkänslan genom att ta in naturens skönhet i ditt hem. Fräscha upp med blommor, ljusa färger och kanske dofter som påminner om havet eller skogen. På så sätt kan du skapa en miljö som inspirerar till lugn och glädje. 

 

4. Fortsätt Prioritera Dig Själv 

Under semestern har vi ofta mer tid att prioritera oss själva och våra behov. Försök att fortsätta med det även när vardagen är igång igen. Det kan handla om att säga nej till saker som inte ger dig energi, eller att ge dig själv utrymme för att bara vara. Genom att fortsätta prioritera dig själv visar du din kropp och ditt sinne att du är viktig – och det kommer att hjälpa dig att behålla lugnet. 

 

5. Praktisera Tacksamhet 

En av de enklaste, men mest kraftfulla, sätten att känna sig mer avslappnad och nöjd i livet är genom tacksamhet. Ta några minuter varje dag för att reflektera över vad du är tacksam för. Det kan vara små saker, som en fin stund med en vän, eller större saker, som din hälsa och dina relationer. Tacksamhet hjälper oss att fokusera på det positiva och kan verkligen förlänga den där sommarkänslan långt in på hösten. 

 

6. Kom ihåg att Andas 

Stress och spänningar kan lätt smyga sig på när vardagen rullar igång, men något så enkelt som att ta några djupa andetag kan göra stor skillnad. När du känner dig överväldigad, stanna upp och andas. Djupa, medvetna andetag kan hjälpa dig att återkoppla till det inre lugn du kanske kände under sommaren. 

 

7. Var Snäll mot Dig Själv 

Klimakteriet kan vara en tid av stor förändring, både fysiskt och känslomässigt. Det är viktigt att vara snäll mot sig själv under denna period. Ge dig själv tillåtelse att känna alla känslor, och ta den tid du behöver för att justera dig till de förändringar som sker i din kropp. Genom att möta dig själv med medkänsla kan du behålla ett inre lugn, oavsett vad livet kastar din väg. 

 

Genom att implementera dessa små men effektiva strategier kan du fortsätta att leva med samma lugn och glädje som du kände under sommaren – även när vardagen är tillbaka och livet är i förändring. Kom ihåg, den där sköna sommarkänslan är något du kan skapa inom dig, oavsett årstid! 

 

Varma kramar 

Leslie 

 

 

4 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Commentaires


bottom of page