top of page
Skribentens bildLeslie Jensen

Hur många presentkort har du i din byrålåda hemma?

Jag brukar fråga mina klienter:

Hur många presentkort har du liggande i byrålådan där hemma?

Och nu vill jag ställa samma fråga till dig.


Tänk efter – den där spahelgen du fick för flera år sedan men som fortfarande inte blivit av. Eller kanske vinprovningen du fick när du fyllde jämnt, som ligger längst bak, bortglömd i lådan. Vad hände med alla de där tillfällena du lovade att ta för dig själv?


Du kör barnen till skolan, träningsmatcher och du tvekar aldrig på att säga ja om någon ber dig om en tjänst. Förutom om du ber dig själv om en tjänst.


I många år har ditt liv kretsat kring att vara mamma, partner och vän. Och det är inte konstigt att egenvården har halkat efter när du prioriterat alla andra. Men konsekvenserna visar sig. Kanske känner du igen den där ständiga stressen? Den som ligger som en osynlig mantel över dig varje dag. När du springer runt, alltid redo att serva andra, men aldrig stannar upp för att serva dig själv.


Och vad händer när du inte tar den där pausen?


Jo, din kropp säger ifrån. Stressnivåerna blir konstant höga och du får inte den där nödvändiga återhämtningen. Kanske har du börjat märka av det – att du har svårare att komma ihåg var du lade nycklarna, att ögonen känns tunga och trötta, eller att kilona smugit sig på utan att du riktigt förstått när.


Så nu är min fråga till dig: Vad skulle hända om du faktiskt använde de där presentkorten? Om du, för en gångs skull, sa JA till dig själv?


Att börja ta hand om sig själv igen behöver inte vara en stor och dramatisk förändring. Det kan vara så enkelt som att boka den där spahelgen, gå på vinprovningen eller bara ge dig själv en eftermiddag för dig själv.


Den här låg in min byrålåda

Så nu är det dags att öppna byrålådan och ta fram det som du för länge sedan lovade dig själv. Du förtjänar att må bra, att fylla på din egen energi och att ge dig själv utrymme att vila och återhämta dig.


För om inte du prioriterar dig själv – vem ska göra det?


Hittade det här när jag städade hemma, den går ut januari nästa år. Idag ska jag ringa och boka en tid. Du får gärna berätta för mig vad du kommer att göra för dig själv idag?


Varma kramar


Leslie



13 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page