top of page
Skribentens bildLeslie Jensen

Våga vara din egen Pippi Långstrump – Att möta rädslan och följa dina drömmar.

Uppdaterat: 1 okt.

Den här låg in min byrålåda

Jag var hos tandläkaren idag och när jag satt på stolen fick jag syn på den här bilden. Kände att den talade direkt till mig.


Jag växte inte upp med Pippi Långstrump, men jag vet att jag hade älskat hennes äventyr. Hon är en symbol för mod, självständighet och att våga gå sin egen väg. Pippi vågade alltid prova nya saker utan att tveka. Och även om vi kanske inte har hennes övermänskliga styrka, så tror jag att vi alla har en liten Pippi inom oss – redo att ta oss an våra egna äventyr, om vi bara vågar.


Rädslan som följeslagare


När vi ställs inför möjligheten att göra något nytt, något vi aldrig gjort tidigare, är det naturligt att känna rädsla. Och ibland är rädslan så stark att den hindrar oss från att ta det där steget mot det vi drömmer om. Jag träffar dagligen kvinnor som sitter på fantastisk kunskap och briljanta idéer, men som inte vågar förverkliga dem på grund av den där inre rösten som säger att de inte är tillräckligt bra eller att det inte är rätt tid.


Jag förstår dem. Impostor-syndromet har varit en trogen följeslagare för mig i många år. Den har viskat att jag inte är tillräcklig, att jag inte kan, att jag inte borde försöka. Den har fått mig att tvivla på mig själv och ibland hindrat mig från att göra det jag innerst inne längtar efter.


Att våga gå mot strömmen


Jag har alltid varit lite av en outsider i mitt yrkesliv. Som barnmorska är det inte särskilt vanligt att hoppa runt mellan olika uppdrag och jobb. Jag har fått min beskärda del av kritik för att inte hålla mig till den "trygga vägen". Men jag visste att jag ville mer. Länge fanns drömmen om att starta eget, men rädslan höll mig tillbaka.


För några år sedan hände saker i mitt liv som fick mig att tänka om. Livet är för kort för att låta rädslan styra, tänkte jag. Så jag tog mod till mig och startade mitt företag. Det har nu gått ett år sedan dess, och jag kan ärligt säga att jag inte ångrar mig en sekund!


Mitt liv idag – ett lärorikt äventyr


Att driva eget har varit ett av de mest lärorika och givande äventyr jag någonsin varit med om. Jag lever nu det liv jag tidigare bara drömde om. Jag bestämmer själv över min tid – jag behöver inte fråga någon om jag får ta semester eller om jag kan ha sovmorgon. Mina morgnar är heliga för mig; jag mediterar, tränar, läser och planerar min dag. Det är den stunden som ger mig energi och fokus för allt jag gör.


Det jag älskar mest är att jag dagligen får chansen att inspirera och coacha kvinnor att må bättre och ta kontroll över sina liv och sin hälsa. Jag arbetar mycket med kvinnors välmående under klimakteriet – en period som så många går igenom med känslan av att livet håller på att ta slut. Men jag vill påminna alla att den här tiden i livet erbjuder så många möjligheter!


Klimakteriet som ett nytt kapitel


Just nu planerar jag ett tre dagars webinar i höst som kommer att handla om klimakteriet, men också om att våga drömma större och skapa förändring i livet. Klimakteriet innebär inte slutet – det kan vara början på något nytt och spännande. Jag träffar så många kvinnor som känner att deras tid är förbi, att framtiden är osäker och meningslös. Men jag vill säga till alla dem: det finns en framtid för dig! Det är nu du ska ta kontroll över din hälsa, ditt välmående och dina drömmar.


Jag har aldrig tidigare hållit ett webinar, men som Pippi skulle säga: "Det har jag aldrig provat förut, så det klarar jag säkert!" Vi måste våga tro att vi kan mycket mer än vad våra begränsade tankar vill få oss att tro.


Våga ta steget


Om du känner att du står inför en utmaning, om du har en dröm som ligger och väntar – ta steget. Jag vet att det är läskigt, men rädslan är oftast mycket större än verkligheten. Och när du väl tar det där steget, kommer du att inse hur mycket du faktiskt klarar av.


Vill du veta mer om mitt kommande webinar eller hur du kan börja ta kontroll över ditt liv och din hälsa under klimakteriet? Prenumerera på mitt nyhetsbrev:



Och kom ihåg – det finns en Pippi i oss alla, redo att ta sig an världen.


Varma kramar

Leslie


PS. Har du något särskilt ämne du vill att jag tar upp på webinaret? Lämna gärna en kommentar eller skicka ett meddelande!




41 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page